top of page
poza 2.jpg

CE ESTE TERAPIA BOWEN?

Recuperează echilibrul, redescoperă vitalitatea:
Terapia Bowen pentru sănătate și armonie!

Într-un mic orășel australian din anii '50, un om numit Tom Bowen trăia cu o inimă plină de compasiune și o fascinație pentru vindecarea naturală. Geniului lui Tom Bowen îi datorăm o tehnică terapeutică inovatoare - Terapia Bowen sau Bowtech.

Tom Bowen era cunoscut în comunitatea sa pentru abilitatea sa de a ajuta oamenii să scape de dureri și să-și îmbunătățească sănătatea prin mișcări delicate și presiuni ușoare. Fără a avea o pregătire medicală formală, el a reușit să creeze o metodă unică de terapie care a captat atenția și încrederea celor din jur.

Oamenii din orășel veneau la el cu diverse afecțiuni și disconforturi, iar Tom Bowen observa cu atenție corpul fiecărui pacient, aplicând mișcări blânde pe diferite zone. Acesta a dezvoltat o tehnică complexă, folosind mișcări specifice pentru a stimula răspunsul natural de vindecare al organismului

Vestea despre abilitățile terapeutice neobișnuite ale lui Tom Bowen a început să se răspândească și mulți oameni și-au dorit să încerce tratamentul. În timp, tehnica lui de vindecare a devenit cunoscută sub numele de "Terapia Bowen".

Astăzi, metoda lui Tom Bowen a evoluat și s-a răspândit la nivel global, fiind folosită pentru a trata o gamă largă de afecțiuni și pentru a promova starea generală de bine. Terapia Bowen a inspirat și format mulți terapeuți, plecând de la capacitatea naturală a corpului de a se vindeca și de a-și recâștiga echilibrul.

 Într-o lume în care ritmul agitat adesea ne îndepărtează de armonie, povestea lui Tom Bowen continuă și astăzi, inspirându-ne, la rândul nostru, de a duce mai departe alinarea și vindecarea prin întoarcerea organismul lui "setările inițiale". 

Terapia Bowen tratează o gamă variată de afecțiuni, de la dureri cronice și disfuncții ale sistemului muscular și osos, până la afecțiuni ale sistemului nervos sau digestive. Iată câteva dintre afecțiunile care pot fi ameliorate prin terapia Bowen:

  1. Dureri de spate: Terapia Bowen poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate, inclusiv durerile lombare și cele cauzate de hernii de disc sau probleme ale coloanei vertebrale.

  2. Dureri cervicale: Mișcările blânde specifice pot ajuta la relaxarea mușchilor gâtului și la reducerea tensiunii din zona cervicală.

  3. Migrene și dureri de cap: Terapia Bowen poate contribui la reducerea frecvenței și intensității migrenelor și a durerilor de cap tensionale.

  4. Afecțiuni musculare: De la entorse și întinderi musculare, la tendinite și alte leziuni, terapia Bowen poate sprijini recuperarea și relaxarea mușchilor.

  5. Afecțiuni ale sistemului nervos: Terapia Bowen poate influența sistemul nervos, contribuind la gestionarea stresului, anxietății și insomniei.

  6. Fibromialgie: Pacienții cu fibromialgie pot beneficia de terapia Bowen prin relaxarea mușchilor tensionați și îmbunătățirea circulației sângelui.

  7. Probleme digestive: Terapia poate ajuta la îmbunătățirea funcției digestive și a motilității intestinale, contribuind la reducerea simptomelor precum balonarea, constipația sau diareea.

  8. Afecțiuni respiratorii: Persoanele cu astm, bronșită sau alte afecțiuni respiratorii pot găsi alinare prin terapia Bowen, prin relaxarea mușchilor din jurul cutiei toracice și a diafragmei.

  9. Afecțiuni ale articulațiilor: Bowtech poate sprijini persoanele care suferă de artrită, artroză sau alte afecțiuni articulare prin reducerea inflamației și a tensiunii musculare.

  10. Stimularea sistemului imunitar: Terapia Bowen poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Este important să subliniem că terapia Bowen nu înlocuiește tratamentul medical convențional, ci poate fi utilizată ca o completare sau un sprijin pentru sănătatea generală. Înainte de a începe orice terapie, este recomandat să discutați cu un medic pentru a stabili dacă aceasta este potrivită pentru situația dvs. individuală. Ulterior, la Caldera veți obține informațiile necesare despre programul de tratament Bowtech, adaptat exact pe nevoile dumneavoastră.

Armonia prinde aripi numai prin tratament responsabil!

bottom of page